【L&H設計分享】顛覆傳統的海岸住宅,澳大利亞TIDAL ARC住宅

2019年03月21日 酒窖展示 126 views

203月

莫寧頓半島弗林德斯的Tidal Arc住宅,顛覆了澳大利亞海岸住宅的典型類型。住宅沒有走許多海濱住宅所設計的明亮路線,而是參考了周圍海濱環境的元素。這個重要的住宅項目由三家公司完成——Woods Bagot建築事務所、Hecker Guthrie室內設計事務所與Simone Haag家具和造型事務所。

Tidal Arc House in Flinders, Mornington Peninsula flips the stereotypical typology of an Australian coastal home on its head. Rather than go the light and bright route observed by so many beachside homes, the residence references the surrounding dark, ominous cliffs and stoic elements that comprise the coast. The significant residential project was completed between three firms – architecture by Woods Bagot, interiors by Hecker Guthrie, and furniture and styling by Simone Haag.

884平方米的場地由兩個相互堆疊的彎曲體量組成,包括深色紋理木材、石頭、紡織品和金屬。深色材料給人一種庇護和隱私的感覺。

The 884sqm site comprises two curved volumes stacked atop one another, encompassing a palette of dark and textural timbers, stones, textiles, and refined metals. The predominance of darker materiality lends a sense of refuge and privacy.

一樓是為接待客人而建造的,有三間相鄰的客房,每間客房都有配套的浴室,客廳外還有一個內置的酒吧。在樓上,廚房由隱藏的後廚房和雕塑般的前島組成。地下一層包括一間酒窖和一間植物房。

The ground floor is built to host a crowd, with three adjacent guest bedrooms each with en suite bathrooms, and a built-in bar off the lounge room. Upstairs, the kitchen is comprised of a concealed back-kitchen and a sculptural front island around which engagement and conversation is encouraged. A subterranean basement level contains a wine room and plant room.

深珊瑚羊毛地毯等紡織品、大理石盆地、木材石材配件和家具增加了家的溫暖和堅實感。浴室裏的天然黃銅和扇形瓷磚折射外部自然光,使空間更加明亮。Tidal Arc住宅采用的單一的石灰岩化石材料,其獨特的浮雕圖案與珊瑚地質有關。

Textiles and furniture such as deep coral wool rugs, marble basins, and timber and stone accessories add warmth and solidity to the home. Natural brass accents and scalloped ceramic tiles in the bathrooms refract external natural light. Tidal Arc House is clad in a single intense fossilized limestone, its unique, embossed clamshell pattern pertaining to the coral geology.

房屋的應用高度控製遵循懸崖的輪廓,這是一種從北向南彎曲的有機形式,為後庭院花園創造了一個保護性凹麵空間。覆蓋著鋅材質的屋頂從東向西傾斜,在下午提供陰涼,在早上迎接陽光。

The applied height controls of the house follow the contours of the cliff, an organic form bending from north to south to create a protective concave space for the rear courtyard garden. The zinc-clad rood tilts from east to west, providing shade in the afternoon and welcoming sunlight in the morning.

標簽:

發表評論

發表評論:

phones